Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
jaja 3 sztuki
makrela wędzona 1 sztuka
majonez 3 łyżki
musztarda 1 lyzeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Cebulki umyć, osuszyć, posiekać. Ogórki osączyć z zalewy i drobno pokroić.

Z makreli zdjąć skórę i usunąć ości. Mięso rozdrobnić. Dodać majonez, musztardę, pieprz i wymieszać. Dodać warzywa i wymieszać.

Jajka obrać, pokroić w kostkę. Dodać do makreli. Wymieszać. Ewentualnie doprawić.

Pastę schłodzić przed podaniem, podawać ze świeżym pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.03.2014 17:56
Uwielbiam takie pasty
Klausia 05.01.2014 11:38
ta pasta jest super :)
Anna169Hosz 16.12.2013 09:23
"Chodzi za mną" taka pasta rybna :)
Mati13 13.10.2013 22:05
uwielbiam taką pastę
Bernadeta1 03.10.2013 00:31
często robię taką, bardzo lubię
babajaga1969 17.09.2013 22:48
lubię taką pastę
fotoviderek 17.09.2013 16:00
Świetna pasta:)
gosia56 17.09.2013 10:17
lubię taką pastę
Magula 17.09.2013 08:47
lubię taką paste
migotka28 16.09.2013 22:41
bardzo lubie takie domowe pasty
Sroczka 16.09.2013 21:59
I do tego kromka domowego chlebka. Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak