Pasta z makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

  • pieprz

  • makrela

    1 w oleju
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z makreli foto
Jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupek i kroimy w kosteczkę. Natkę drobno siekamy. Makrele odcedzamy z oleju i przekładamy do miseczki - rozdrabniamy, dodajemy łyżeczka chrzanu
Krok 2 - Pasta z makreli foto
następnie dodajemy posiekane jajka - mieszamy, dodajemy posiekaną natkę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pasta z makreli foto
Podajemy posypaną zieloną pietruszką z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 02.12.2012 19:02
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat