Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Została mi połowa dużej wędzonej makrelki i postanowiłam zrobić pastę."Biegała" już za mną od dłuższego czasu i jest.

Składniki:

Składniki:

wędzona makrela 0.5 sztuki
jajko 2 sztuki
cebulka 0.5 sztuki
ogórek kiszony 2 sztuki
majonez 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Drobno też kroimy ogórki i cebulkę. Rybę obieramy uważając by nie zostały ości. Przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajka i cebulę wszystko mieszamy ugniatając trochę widelcem. Dodajemy ogórki i majonez. Ponownie mieszamy i doprawiamy do smaku. Smarujemy kromki pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak