Pasta z łososiowych brzuszków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2-3 sztuki
  • por

    5-8 cm
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy

    do smaku:
  • sól

  • koperek świeży

  • łosoś

    4-6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierwszy raz kupiłam brzuszki łososia wędzonego - tak do spróbowania i nie miałam pojęcia co z nich zrobię. Po bliższym obejrzeniu okazało się, że to bardzo tłuste mięso i stanęło na paście do pieczywa, ale takiej bez majonezu.

Oddzieliłam mięso ryby od skóry i ości, zmiksowałam w małym pojemniku blendera. Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam i obrałam ze skorupek - starłam na drobnych oczkach tarki, dodałam do ryby. Doprawiłam nieco solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodałam ok. 1 łyżki posiekanego koperku i 2 łyżki posiekanego, sparzonego pora. Wymieszałam dokładnie i podałam z grahamkowymi grzankami. Było smacznie, ale chyba wolę pastę z makreli - brzuszki łososiowe są dla mnie stanowczo za tłuste.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 22.12.2013 17:59
modelka się znalazła, myślałby kto :D
Smaczna_B 21.12.2013 16:00
tak , za tłuste , bo jak ma się taką figurę , to trzeba jeść light.
natii3624 18.05.2012 15:25
Ooooo super! :)
Anna133 11.03.2012 12:08
też robię takie podobne
KAROLINA56 02.02.2012 14:51
APETYCZNIE WYGLĄDA
Misia90 13.09.2011 09:49
ekstra
Marysia 13.09.2011 09:36
super
Marysia 13.09.2011 09:36
super
Karolina69 13.09.2011 09:24
fajne
BozenA 01.09.2011 16:02
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat