Pasta z lnu \'\'lnianka\'\'

Pasta z lnu \'\'lnianka\'\'

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • siemię lniane

    1 szkl
  • cebula

    1 szt
  • ogórki kiszone

    3 szt
  • przecier pomidorowy

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • woda

    1 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pasta z lnu \'\'lnianka\'\'

Siemię lniane prażyć na suchej ,gorącej patelni przez 3 minuty,ciągle mieszając ,następnie po ostudzeniu ziarna zmielić go w młynku do kawy na mączkę,zmielone ziarno zalać gorącą wodą do uzyskania gęstej,klejącej się masy,następnie dodać drobno posiekaną cebulę,obrane i pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone,przecier pomidorowy ,sól i wszystko dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Margo1 28.08.2012 09:31
fajne
Margo1 28.08.2012 09:31
fajne
adam1f 08.04.2012 08:17
dobre
Mariusz10 23.01.2012 18:19
fajna
fictor123 11.12.2011 13:56
pycha
caralajna 09.12.2011 19:17
siemię lniane mielone zawsze wcinam na słodko :) może spróbuję raz inaczej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat