Pasta z kuskusem i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

    1/2 szklanki
  • tuńczyk w sosie własnym

    160 g
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • natka pietruszki

    1 do smaku
  • jajko

    1 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z kuskusem i tuńczykiem foto
Kaszę kuskus zalewam wrzącą wodą 0,5 cm powyżej lini kaszy, mieszam i odstawiam na pięć minut.
Krok 2 - Pasta z kuskusem i tuńczykiem foto
Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję drobno. Ogórki kroję w drobną kostkę.
Krok 3 - Pasta z kuskusem i tuńczykiem foto
Paprykę kroję w kostkę małą
Krok 4 - Pasta z kuskusem i tuńczykiem foto
Do miski przekładam przestudzony kuskus, dodaję jajka, ogórki, paprykę, pokrojoną natkę, jogurt, sól, pieprz, tuńczyka odsączonego z zalewy.
Krok 5 - Pasta z kuskusem i tuńczykiem foto
Całość mieszam dokładnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 25.11.2015 11:54
Bajeczna! Dziś robię na kolecję :D
Ola1984 25.11.2015 07:47
Pyszna pasta :) Fajne połączenie smaków.
Renataj 24.11.2015 22:48
Lubię taką pastę, chociaż traktuję ją bardziej jako sałatkę i zabieram do pracy na drugie śniadanie:)
Iwusia 24.11.2015 22:09
wspaniała pasta na śniadanko
wwwiolka 24.11.2015 21:27
Bardzo fajny przepis.
gosia1988 24.11.2015 19:44
smaczna pasta
Łukasz15 24.11.2015 19:09
Super wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat