Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z kurczaka, selera i pora / Dukan

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 duże
por 1 średni
seler 1 mały
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
przyprawa do zup
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kurczaka, selera i pora / Dukan

Mięso umyć, zalać zimną wodą, dodać oczyszczone i grubo pokrojone jarzyny.
Gotować do miękkości z dodatkiem kucharka.
Odparować jak najwięcej wywaru, a następnie wszystko razem zmiksować na gładko.
Doprawić przyprawą do zup, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Przelać masę do zamykanego pojemniczka, odstawić do ostudzenia, a następnie schłodzić w lodówce.
Podawać z pieczywem.

Można do tego celu użyć jarzyn i mięsa z rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 23.11.2012 20:58
Bardzo fajna pasta, zawsze to coś innego do chlebka
IwonaKa 23.11.2012 20:34
smaczne i zdrowe
Patrycja25 23.11.2012 20:32
smaczne
Zdzisław 23.11.2012 20:21
seler jest zdrowy
Ola1984 23.11.2012 20:20
Lubię takie pasty.
medi 23.11.2012 20:04
Fajna pasta,połączenie kurczaka z selerem bardzo mi się podoba:)Gratuluję pomysłu:)
Małgorzata106 23.11.2012 19:41
super
Habibi 23.11.2012 18:44
Taka lżejsza odmiana pasztetu - bez tłuszczu ;)
uqash24 23.11.2012 18:43
hmmm, ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak