Pasta z kurczaka na kanapki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • palki kurczaka pieczonego

    2 sztuki
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
  • cebula

    do smaku
  • ketchup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli robiliście kurczaka pieczonego, gotowanego, panierowanego i został wam kawałek, ewentualnie nikt nie ma już ochoty na jego konsumpcję to proponuję zrobić pastę na kanapki.

Zimnego kurczaka obieramy z kości, wrzucamy do blendera i miksujemy, gdy powstanie jednolita masa dodajemy majonez i ketchup- miksujemy aby składniki się połączyły.

Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba- solą , pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulką posiekaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 17.09.2014 16:54
Ciekawy pomysł na pastę.
Jolie 27.10.2013 19:07
świetny pomysł, na pewno wykorzystam :)
eMMe 27.08.2013 20:38
Super pomysł na to jak wykorzystać kurczaka, który zostaje z obiadu:)
mufinka79 27.08.2013 14:00
Bardzo lubię pasty kanapkowe :)
2milutka 27.08.2013 12:07
pasty uwielbiam ale takiej jescze nie robiłam
kasienka23 27.08.2013 10:52
fajna pasta, smakowałaby mi!
Kuchenka 27.08.2013 10:49
lubię pasty kanapkowe
Ola1984 27.08.2013 10:16
Bardzo lubię taką pastę, choć kurczaka pieczonego częściej układam na kanapki porwanego na kawałki - to mój smak z dzieciństwa.
Sylwia26 27.08.2013 10:12
apetycznie wygląda :)
Renataj 27.08.2013 09:10
Fajny, apetyczny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat