Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z krakersami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1/2 puszki
papryka czerwona 1 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
imbir starty 1/2 łyżeczki
krakersy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z krakersami

Paprykę czerwona lub żółtą pieczemy w piekarniku około 15 minut. Zdejmujemy z niej skórkę, wrzucamy do miseczki z cieciorką, wlewamy oliwę z oliwek.
Rozdrabniamy blenderem na papkę. Dodajemy przyprawy do smaku: sól, pieprz kolorowy i imbir.
Mieszamy.
Pastą smarujemy krakersy i przykrywamy. Podajemy od razu, po długim czasie mogą krakery zmięknąć. Ja wolę chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak