Pasta z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1/2 szkl
  • jajka

    4 szt
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • kurkuma

    1 łyżeczka
  • koperek

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko, a jajka na twardo. Jako pokroić na mniejsze kawałki i wraz z kaszą oraz jogurtem i kurkumą zblenderować na jednolitą masę. Następnie dodać posiekany koperek oraz doprawić do smaku pieprzem i solą. Pastę dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki do schłodzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 21.07.2016 01:01
z pewnością jest bardzo smaczna
JOANNA16 04.01.2016 11:42
ciekawy przepis, jeszcze nie próbowałam))
gusia1000 14.12.2015 02:31
Dobra pasta.
Renataj 12.12.2015 22:18
Ciekawy pomysł - takiej pasty jeszcze nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat