Pasta z kaczki i indyka

Pasta z kaczki i indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    0,5 (z rosołu)
  • indyk

    1 mała golonka
  • majonez

    2 lyzki
  • keczup

    2 lyzki
  • oliwa

    2 lyzki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    1 lyzeczka
  • wędzona papryka w proszku

    1 lyzeczka
  • suszone pomidory

    (z oleju) 6 kawalkow
  • ser camembert

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z kaczki i indyka foto

Mięso kaczki i indyka obrać z kości, usunąć skórki i chrząstki. rozdrobnić i wrzucić do miski.
Krok 2 - Pasta z kaczki i indyka foto

Dodać majonez, keczup (najlepiej pikantny) i oliwę.
Krok 3 - Pasta z kaczki i indyka foto

Dodać pokrojony ser
Krok 4 - Pasta z kaczki i indyka foto

i połówki osączonych z oleju pomidorów.
Krok 5 - Pasta z kaczki i indyka foto

Wszystkie składniki zmiksować dokładnie blenderem, gdy pasta będzie sucha dodać 1-2 łyżki rosołu.

Pastę przełożyć do miseczki i schłodzić. Podawać z domowym pieczywem
Krok 6 - Pasta z kaczki i indyka foto

Wsypać sól, pieprz i obie papryki mielone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Laila2786

30.01.2017 13:13
super pomysł na wykorzystanie takiego mięska z rosołu

paniusiaewa

28.09.2016 19:45
Tego jeszcze nie robiłam. Dobry pomysł.

IZABELA29

18.08.2016 19:34
ciekawy musi być jej smak

Ela15

18.08.2016 15:58
pyszna pasta

Ilona_eS

16.08.2016 15:08
ciekawy pomysł na paste :) koniecznie musze wypróbowac.

Urszula Świeca

15.08.2016 21:08
Smaczna pasta.))

Beatris

15.08.2016 21:07
I do takiej pasty kromka świeżego domowego chlebka... Ummm, aż się rozmarzyłam, pycha :)

Ola1984

15.08.2016 20:29
Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu :)

Konczi

15.08.2016 20:28
uwielbiam takie pasty

IKrakowianka

15.08.2016 20:02
super pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat