Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z jajek i serka topionego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
serek topiony szczypiorkowy 20 dag
majonez 2 łyżki
szczypiorek pół pęczka
musztarda 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z jajek i serka topionego

Do tej pasty koniecznie użyjcie serka topionego szczypiorkowego, taki będzie najlepszy. Dodam, że musztarda nadaje paście ostrości. Pastę najlepiej podać ze świeżym chrupiącym pieczywem i filiżanką ulubionej herbaty. Smacznego życzę.

Wykonanie:

1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.

2. W misce rozcieramy serek topiony z majonezem, dodajemy jajka, szczypiorek i musztardę, mieszamy do dokładnego połączenia się składników przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.

4. Smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 10:16
Warto taką robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak