Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z groszku zielonego i jajek.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
szczypiorek 1 pęczek
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Porada

Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z groszku zielonego i jajek.

1.Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek,następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2.Groszek osączamy z zalewy,następnie dokładnie miksujemy blenderem na gładką masę.
3.Szczypiorek płuczemy,osuszamy i drobno siekamy.
4. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 15.04.2017 07:52
Dziękuję:)
MałaMi89 02.05.2015 13:49
Pasta dla mnie - moje smaki!:)
olkaaa 02.05.2015 13:26
super przepis
Franciszek 02.05.2015 13:09
Super pomysł
Wafelek2601 02.05.2015 11:30
Lubię takie pasty
zabcia117 02.05.2015 10:29
ciekawy pomysł.
Babeczka35 02.05.2015 08:45
Dziękuję;)
gusia1000 02.05.2015 01:08
Dobra pasta.
Sroczka 01.05.2015 20:48
Pyszna pasta, zjadłabym.
Babeczka35 01.05.2015 20:48
Dziękuję;)
Beatris 01.05.2015 20:44
Apetyczna pasta do chlebka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak