Pasta z grochu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • groch

    300 żółty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółty groch namoczyć w wodzie na noc. Rano ugotować go do miękkości w tej samej wodzie z dodatkiem soli. Odparować prawie całą wodę. Miękki groch, czosnek i pieprz z odrobiną wody potraktować blenderem ucierając go na gładką masę. Można doprawić ulubionymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Fiffi 11.08.2012 23:21
ciekawe
smakowita 01.06.2012 13:07
ciekawy przepis ,muszę wypróbować
caralajna 28.05.2012 07:54
bardzo ciekawe
janek64 21.05.2012 14:15
Po prostu smakowitości :)
Gosia20 17.05.2012 11:48
coś nowego super :)
Betka 16.05.2012 22:54
podoba mi się ten przepis;))
Rafał10 08.05.2012 19:25
uwielbiam pasty, a z grochu nigdy jeszcze nie jadłam, koniecznie wypróbuję :)
mala2021 03.05.2012 09:23
fajne
Agiatis 01.05.2012 19:10
Genialne!
Katarzyna54 26.04.2012 09:37
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat