Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z grochu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
pieprz 1/2 łyżeczki
groch 300 żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z grochu

Żółty groch namoczyć w wodzie na noc. Rano ugotować go do miękkości w tej samej wodzie z dodatkiem soli. Odparować prawie całą wodę. Miękki groch, czosnek i pieprz z odrobiną wody potraktować blenderem ucierając go na gładką masę. Można doprawić ulubionymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 11.08.2012 23:21
ciekawe
smakowita 01.06.2012 13:07
ciekawy przepis ,muszę wypróbować
caralajna 28.05.2012 07:54
bardzo ciekawe
janek64 21.05.2012 14:15
Po prostu smakowitości :)
Gosia20 17.05.2012 11:48
coś nowego super :)
Betka 16.05.2012 22:54
podoba mi się ten przepis;))
Rafał10 08.05.2012 19:25
uwielbiam pasty, a z grochu nigdy jeszcze nie jadłam, koniecznie wypróbuję :)
mala2021 03.05.2012 09:23
fajne
Agiatis 01.05.2012 19:10
Genialne!
Katarzyna54 26.04.2012 09:37
fajne
gosia47-47 26.04.2012 08:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak