Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 150 g
dynia hokkaido kawałek
cukinia młoda
bakłażan mały
czosnek kilka ząbków
olej sezamowy odrobina
Pieprz czarny mielony Prymat
olej słonecznikowy

Porada

Do pasty można dodać ulubionych ziół świeżych lub suszonych.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy

Kroki postępowania

1
Ugrillować plasterki młodej cukinii razem z ząbkami nieobranego czosnku.
Krok 1 - Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy foto
2
Bakłażana pokroić w plasterki, posmarować olejem i ugrillować na rumiano. Ostudzić i włożyć do rozdrabniacza.
Krok 2 - Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy foto
3
Plasterki dyni oczyścić z pozostałości gniazda nasiennego, nie obierać skórki.
Ugrillować dynię do miękkości. Dołożyć do pojemnika miksującego.
Krok 3 - Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy foto
4
Pokruszyć bryndzę.
Krok 4 - Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy foto
5
Dołożyć plasterki zgrillowanej cukinii oraz wyciśnięty z łuski czosnek.
Krok 5 - Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy foto
6
Zmiksować na kremową masę.
Krok 6 - Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy foto
7
Pastę doprawić odrobiną oleju sezamowego, solą i pieprzem.
Krok 7 - Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy foto
8
Wstawić do lodówki gdzie masa nieco stężeje.
Krok 8 - Pasta z grillowanych warzyw i bryndzy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 17.02.2016 14:04
bardzo apetycznie wygląda Twoja pasta
Czarnula666 10.10.2015 13:55
Super pasta, zdrowy zamiennik masła :-)
Spoko 26.09.2015 12:57
swietna pasta
Renataj 25.09.2015 21:57
Fajny i smakowity pomysł:)
Futka 25.09.2015 09:45
Świetna i bardzo smakowita pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak