Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z grillowanego bakłażana

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 duży lub 2 małe
cebula 1
sól i pieprz do smaku
majonez light 2-3 łyżki

Porada

Tradycyjna pasta na kanapki w rodzinnych stronach mojej znajomej Rumunki. Proste i pyszne :)

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z grillowanego bakłażana

Bakłażana kroimy w podłużne pasy, posypujemy solą i odkładamy aż puści wodę. Następnie go płuczemy i osuszamy. Gotowego bakłażana grillujemy (najlepiej na prawdziwym grillu, gdyż bakłażan będzie miał mocno dymny smak) z obydwu stron na rumiano. Następnie ostudzamy. Cebulę kroimy w kostkę. Zgrillowanego bakłażana drobno siekamy lub miksujemy w rozdrabniaczu, dodajemy posiekaną cebulkę, majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem warto schłodzić w lodówce.
Świetnie smakuje na świeżym pieczywie z dodatkiem pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 16.07.2015 09:50
spróbowałabym z chęcią...
Ola1984 15.07.2015 20:49
Super pasta, ja jeszcze dorzuciłabym do niej podprażone włoskie orzechy, żeby podbić smak bakłażana :)
Czarnula666 14.07.2015 21:06
smaczna pasta, zamiast masełka na chleb :)
ilka01 14.07.2015 13:08
super pomysł
Laila2786 14.07.2015 11:39
jeszcze takiej nie próbowałam, ciekawe jak smakuje.
Wacław 14.07.2015 11:28
ciekawa pasta,na pewno smaczna
2milutka 14.07.2015 09:27
smaczna pasta
Gracer 14.07.2015 08:34
super przepis
Babeczka35 14.07.2015 08:09
Super pasta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak