Pasta z fasoli, papryki i rukoli do kanapek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwki czarne

    5 sztuka
  • rulola

    1 opakowanie
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

puszka białej fasoli lub ugotowanej
papryka czerwona opieczona w piekarniku lub na grillu / słoik papryk Rolnik
rukola - garść/ natka pietruszki
cebula
kilka sztuk oliwek czarnych
2 łyżki oliwy
sól pieprz
sok z cytryny
Można ją zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy czy fasole ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki, czy paprykę - polecam Rolnika - opieczesz sama czy weźmiesz ze słoika. Czy dodasz do środka rukolę czy natkę.

Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Do malaksera wrzuć wszystkie składniki i zmiksuj. Na koniec polej całość oliwą z oliwek. Jem z gorącym wiejskim chlebem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 28.04.2013 22:31
ciekawy przepis, na pewno wypróbuję
Mira85 21.02.2013 14:00
swietna pasta w sam raz na kanapki
kasienka23 21.02.2013 13:02
fajny przepis, z pewnością pasta będzie mi smakowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat