Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z fasoli, papryki i rukoli do kanapek

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
oliwki czarne 5 sztuka
rulola 1 opakowanie
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z fasoli, papryki i rukoli do kanapek

puszka białej fasoli lub ugotowanej
papryka czerwona opieczona w piekarniku lub na grillu / słoik papryk Rolnik
rukola - garść/ natka pietruszki
cebula
kilka sztuk oliwek czarnych
2 łyżki oliwy
sól pieprz
sok z cytryny
Można ją zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy czy fasole ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki, czy paprykę - polecam Rolnika - opieczesz sama czy weźmiesz ze słoika. Czy dodasz do środka rukolę czy natkę.

Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Do malaksera wrzuć wszystkie składniki i zmiksuj. Na koniec polej całość oliwą z oliwek. Jem z gorącym wiejskim chlebem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 28.04.2013 22:31
ciekawy przepis, na pewno wypróbuję
Mira85 21.02.2013 14:00
swietna pasta w sam raz na kanapki
kasienka23 21.02.2013 13:02
fajny przepis, z pewnością pasta będzie mi smakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak