Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z fasoli i pieczonej papryki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szklanka ugotowanej fasoli (ja użyłam pięknego Jasia karłowatego)
pół czerwonej papryki
1 duży ząbek czosnku
1/4 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
1/4 łyżeczki mielonej kolendry
2 łyżki oliwy extra virgin
parę liści rukoli (opcjonalnie)
olej rzepakowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z fasoli i pieczonej papryki

Paprykę oczyszczamy, lekko skrapiamy olejem i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach - musi być lekko przypalona i miękka. Po upieczeniu, wkładamy ją na 15 minut do woreczka foliowego, to pozwoli nam łatwiej zdjąć z niej skórkę. Obraną paprykę, fasolę, czosnek, oliwę i przyprawy miksujemy. Pastę podałam z pełnoziarnistym pieczywem i rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 03.02.2017 14:49
Fajny przepis
IKrakowianka 02.02.2017 18:40
smaczna propozycja
Ania321 02.02.2017 16:17
ciekawy przepis, muszę wypróbować :)
MonikaW 02.02.2017 16:00
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak