Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
fasola biała
1 szklanka -
buraki czerwone
2 sztuki -
cebula biała
1 sztuka -
czosnek
1 główka -
Oregano suszone Prymat
0,5 łyżeczki -
Bazylia suszona Prymat
0,5 łyżeczki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
oliwa
Przepis i sposób przygotowania Pasta z fasoli i buraków pieczonych
Kroki postępowania


Buraki obieram i kroję w plastry. Cebule obieram i też kroję w plastry.

Układam na blaszce na papierze do pieczenia, polewam oliwą, posypuję solą, pieprzem, oregano oraz bazylią. Dodaję także ząbki czosnku - nie obrane.

Wstawiam do piekarnika i piekę 30 minut aż buraki będą miękkie. Temperatura 200 stopni.


Na końcu doprawiam jeszcze do smaku.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się