Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z dyni do pieczywa

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1/2 ząbka
majonez 1 łyżka
musztarda 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
puree 3/4 z dyni
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z dyni do pieczywa

Jak przygotować puree z dyni pokazywałam tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/300263/puree-z-dyni.html

Puree z dyni mieszamy z majonezem, musztardą, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 08.11.2013 07:32
Dyni z pieczywem jeszcze nie próbowałam jeść. Twoja propozycja wygląda bardzo smakowicie.
Anna133 07.11.2013 20:51
coś nie samowitego :)
Aleksandra/Olcia 07.11.2013 19:19
ciekawy pomysł
dodi 07.11.2013 18:37
pyszna ta pasta
dwa pokoje z kuchnią 07.11.2013 18:37
wygląda nieźle, jestem ciekawa jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak