pasta z Czubajek Kani

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czubajka kania

    6 sztuk 15 cm średnicy
  • masło

    30 gram
  • cebula

    1 średnia
  • czuszka posiekana

    1/4 sztuki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kanie oczyścić papierowym ręcznikiem. Rozdrobnić w malakserze lub rozdrabniaczu. Ich objętość bardzo się zmniejsza.
Cebulę obrać i rozdrobnić.
Na patelni rozgrzać masło i zrumienić cebulę razem z cukrem.
Dodać grzyby, lubczyk, czuszkę i wymieszać. Smażyć 3-5 minut na średnim ogniu, mieszając czasem. Doprawić solą, pieprzem.
Po wystygnięciu wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Gotowe. Smacznego.

Taką pastę można jeść na chlebie, użyć jako sos. Można zamrozić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 15.02.2014 10:50
bardzo smaczna
czekoladka_m 21.10.2013 19:24
A ja ostatnio się zastanawiałam co moznaby zrobić z kani:):)
Adam/ZUB3R 21.10.2013 13:08
wygląda bardzo smacznie
migotka28 12.10.2013 19:24
pyszności uwielbiam kanie w tym roku mały wysyp więc najedliśmy sie do syta, może jeszcze zdobędę jakieś sztuki to chętnie wypróbuje pastę
mirosława4 08.10.2013 19:59
pomysł super,a pasta prezentuje się wyśmienicie:)
Mysiunia 04.10.2013 10:08
bardzo ciekawy pomysł :) choć osobiście się tych grzybów boję :):)
ONY_za_kare 02.10.2013 16:24
swietna pasta!
Alex_M 29.09.2013 14:28
świetna pasta, a zdjęcie bardzo mi się podoba! :)
iziona 29.09.2013 11:58
Niesamowity pomysł, zdjęcie bajeczne :)
Izabela77 28.09.2013 21:56
na pewno pyszna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat