Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
czubajka kania
6 sztuk 15 cm średnicy -
masło
30 gram -
cebula
1 średnia -
czuszka posiekana
1/4 sztuki -
natka pietruszki
3 łyżki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
cukier
1 łyżeczka -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Cebulę obrać i rozdrobnić.
Na patelni rozgrzać masło i zrumienić cebulę razem z cukrem.
Dodać grzyby, lubczyk, czuszkę i wymieszać. Smażyć 3-5 minut na średnim ogniu, mieszając czasem. Doprawić solą, pieprzem.
Po wystygnięciu wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Gotowe. Smacznego.
Taką pastę można jeść na chlebie, użyć jako sos. Można zamrozić.
Komentarze (16)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (6)