pasta z Czubajek Kani

pasta z Czubajek Kani

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czubajka kania

    6 sztuk 15 cm średnicy
  • masło

    30 gram
  • cebula

    1 średnia
  • czuszka posiekana

    1/4 sztuki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pasta z Czubajek Kani

Kanie oczyścić papierowym ręcznikiem. Rozdrobnić w malakserze lub rozdrabniaczu. Ich objętość bardzo się zmniejsza.
Cebulę obrać i rozdrobnić.
Na patelni rozgrzać masło i zrumienić cebulę razem z cukrem.
Dodać grzyby, lubczyk, czuszkę i wymieszać. Smażyć 3-5 minut na średnim ogniu, mieszając czasem. Doprawić solą, pieprzem.
Po wystygnięciu wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Gotowe. Smacznego.

Taką pastę można jeść na chlebie, użyć jako sos. Można zamrozić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Katarzyna59 15.02.2014 10:50
bardzo smaczna
czekoladka_m 21.10.2013 19:24
A ja ostatnio się zastanawiałam co moznaby zrobić z kani:):)
Adam/ZUB3R 21.10.2013 13:08
wygląda bardzo smacznie
migotka28 12.10.2013 19:24
pyszności uwielbiam kanie w tym roku mały wysyp więc najedliśmy sie do syta, może jeszcze zdobędę jakieś sztuki to chętnie wypróbuje pastę
mirosława4 08.10.2013 19:59
pomysł super,a pasta prezentuje się wyśmienicie:)
Mysiunia 04.10.2013 10:08
bardzo ciekawy pomysł :) choć osobiście się tych grzybów boję :):)
ONY_za_kare 02.10.2013 16:24
swietna pasta!
Alex_M 29.09.2013 14:28
świetna pasta, a zdjęcie bardzo mi się podoba! :)
iziona 29.09.2013 11:58
Niesamowity pomysł, zdjęcie bajeczne :)
Izabela77 28.09.2013 21:56
na pewno pyszna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat