Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
czosnek 1 ząbek
suszone pomidory 6 sztuk
oliwa z suszonych pomidorów według uznania
sól i pieprz do smaku
przyprawy według uznania

Porada

Użyłam gotowej przyprawy węgierskiej mieszanki suszonych przypraw.Ilość oliwy jest dowolna,chodzi o to ,żeby pasta nie była zbyt sucha.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów.

1.Soczewicę zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i odparowania całego płynu.Następnie studzimy.
2.Do przestudzonej soczewicy dodajemy obrany ząbek czosnku i suszone pomidory.Całość miksujemy blenderem na gładką masę.Na koniec dodajemy oliwę z suszonych pomidorów (około 3 łyżki ) i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i dowolnymi suszonymi przyprawami np.natką pietruszki,koperkiem,papryka,chili,tymiankiem,bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.05.2017 13:41
Dziękuję:)
kasia37 14.01.2016 00:09
uwielbiam takie pasty i suszone pomidory:)
Babeczka35 13.01.2016 08:07
Dziękuję:)
olkaaa 13.01.2016 07:27
brzmi ciekawie
MałaMi89 13.01.2016 00:32
Pyszna pasta! Jadłam taką raz, ale jeszcze z gotowaną marchewką :)
gusia1000 12.01.2016 23:35
Dobra pasta.
Róża1 12.01.2016 20:06
też bardzo lubię taką :-)
Kolorowa 12.01.2016 19:15
Bardzo smacznie ;)
gosia56 12.01.2016 18:42
Bardzo lubię taką pastę ;)
dorota w 12.01.2016 18:33
Świetna pasta, idealna na śniadanie!
sliwka 12.01.2016 18:19
Bardzo pyszna pasta;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak