Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z czerwonej soczewicy i rukoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
rukola 1 duża garść
jajko 2 szt
Przyprawa harissa 1 płaska łyżeczka
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z czerwonej soczewicy i rukoli

Soczewicę dokładnie wypłukać i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 15 minut. Następnie odcedzić z nadmiaru wody i wrzucić do miski.
Jajka ugotować na twardo, dodać do soczewicy i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać drobno pokrojoną rukolę, wymieszać.
Dodać przecier pomidorowy oraz oliwę, przyprawić pastę do smaku. Podawać z pieczywem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak