Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z czerwonej fasoli na kanapki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 100 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczka
cząber 1/2 łyżeczka
ocet jabłkowy 1 łyżka
chili 1 wg uznania
sól, pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z czerwonej fasoli na kanapki

Użyłam suchej czerwonej fasoli, którą namoczyłam dzień wcześniej i gotowałam do miękkości.

Można też dać puszkę fasoli czerwonej

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę i czosnek, mają się tylko zeszklić.

Do miski wsypujemy wystudzoną fasolę (lub przepłukaną z puszki) dodajemy cebulę, czosnek, ocet, chili i roztartą w moździerzu kolendrę i cząber. Wszystko miksujemy na gładko w blenderze i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 15.03.2013 10:45
Smacznie,szybko i tanio.Tak,jak lubię.
Gary Michy 12.03.2013 17:49
Ciekawy pomysł muszę koniecznie wypróbować :)
Katarzyna40 12.03.2013 17:08
wygląda ciekawie
Rafał10 12.03.2013 14:53
mmm pyszności serwujesz :)
kupiska 12.03.2013 11:46
Ciekawy pomysł...
Joanna46 12.03.2013 10:50
Muszę koniecznie wypróbować.
Adam/ZUB3R 12.03.2013 10:26
ciekawe, pewnie bardzo smaczne
kasienka23 12.03.2013 10:22
świetny przepis, bardzo pomysłowy
Paolcia 12.03.2013 10:17
łaaaaaaaaaaaaałłłłłłł :)
Pyszota 12.03.2013 10:15
pyszna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak