Pasta z czerwonej fasoli na kanapki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • kolendra nasiona

    1/2 łyżeczka
  • cząber

    1/2 łyżeczka
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • chili

    1 wg uznania
  • sól, pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Użyłam suchej czerwonej fasoli, którą namoczyłam dzień wcześniej i gotowałam do miękkości.

Można też dać puszkę fasoli czerwonej

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę i czosnek, mają się tylko zeszklić.

Do miski wsypujemy wystudzoną fasolę (lub przepłukaną z puszki) dodajemy cebulę, czosnek, ocet, chili i roztartą w moździerzu kolendrę i cząber. Wszystko miksujemy na gładko w blenderze i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 15.03.2013 10:45
Smacznie,szybko i tanio.Tak,jak lubię.
Gary Michy 12.03.2013 17:49
Ciekawy pomysł muszę koniecznie wypróbować :)
Katarzyna40 12.03.2013 17:08
wygląda ciekawie
Rafał10 12.03.2013 14:53
mmm pyszności serwujesz :)
kupiska 12.03.2013 11:46
Ciekawy pomysł...
Joanna46 12.03.2013 10:50
Muszę koniecznie wypróbować.
Adam/ZUB3R 12.03.2013 10:26
ciekawe, pewnie bardzo smaczne
kasienka23 12.03.2013 10:22
świetny przepis, bardzo pomysłowy
Paolcia 12.03.2013 10:17
łaaaaaaaaaaaaałłłłłłł :)
Pyszota 12.03.2013 10:15
pyszna pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat