Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z czerwoną papryką, musztardą i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 klasy M
papryka czerwona 1/2
musztarda bawarska 3 łyżeczki
majonez 2-3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka (posiekanej)
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z czerwoną papryką, musztardą i pietruszką

Jajka gotujemy na twardo. Następnie schładzamy, obieramy ze skorupki i tniemy w kostkę (np. przy użyciu sitka do warzyw).

Do jajek dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 3 łyżeczki (płaskie) musztardy bawarskiej i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Następnie dodajemy stopniowo majonez oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy naszą pastę. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy/dokładamy więcej majonezu.

Pastę podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 20.09.2016 10:34
Dziękuję :D
MonikaW 20.09.2016 07:59
pyszności na śniadanko
Diana Rusiłowicz 20.09.2016 01:05
Smakowita pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak