pasta z czarnych oliwek, kaparów i czosnku do chleba lub makaronu

pasta z czarnych oliwek, kaparów i czosnku do chleba lub makaronu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki czarne

    100 gram
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • kapary

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pasta z czarnych oliwek, kaparów i czosnku do chleba lub makaronu

Oliwki bez pestek i kapary odcedzić z zalewy. Czosnek obrać. Składniki przełożyć do rozdrabniacza, dodać oliwę i sól. Rozdrobnić, odłożyć do przegryzienia.
Doskonała do grzanek. Można dodać natkę pietruszki lub kiełki.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Anna169Hosz 17.11.2014 11:31
Moja ulubiona pasta:)
Krystyna32 09.03.2014 06:46
apetycznie wyglada
Granita 22.02.2014 08:51
ciekawe urozmaicenie codziennych kanapek np.
Katarzyna59 27.01.2014 08:11
smakowita,
ONY_za_kare 23.01.2014 15:56
ale super pomysł!
Alex_M 22.01.2014 21:54
szybciutko daj mi kromeczkę na spróbowanie :) mam chęć, a jakoś się pasty z oliwek 'boję' ;)
anemon 22.01.2014 12:36
Świetny pomysł na pastę do chleba.
olkaaa 22.01.2014 07:47
zapowiada się smakowicie
Olga_SK 21.01.2014 17:31
Zapowiada się smacznie :)
ssylwiaa 21.01.2014 11:12
jadłam niedawno taką pastę, dla mnie rewelacja ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat