Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z czarnych oliwek, kaparów i czosnku do chleba lub makaronu

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwki czarne 100 gram
czosnek 2-3 ząbki
oliwa 2 łyżki
kapary 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z czarnych oliwek, kaparów i czosnku do chleba lub makaronu

Oliwki bez pestek i kapary odcedzić z zalewy. Czosnek obrać. Składniki przełożyć do rozdrabniacza, dodać oliwę i sól. Rozdrobnić, odłożyć do przegryzienia.
Doskonała do grzanek. Można dodać natkę pietruszki lub kiełki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 17.11.2014 11:31
Moja ulubiona pasta:)
Krystyna32 09.03.2014 06:46
apetycznie wyglada
Granita 22.02.2014 08:51
ciekawe urozmaicenie codziennych kanapek np.
Katarzyna59 27.01.2014 08:11
smakowita,
ONY_za_kare 23.01.2014 15:56
ale super pomysł!
Alex_M 22.01.2014 21:54
szybciutko daj mi kromeczkę na spróbowanie :) mam chęć, a jakoś się pasty z oliwek 'boję' ;)
anemon 22.01.2014 12:36
Świetny pomysł na pastę do chleba.
olkaaa 22.01.2014 07:47
zapowiada się smakowicie
Olga_SK 21.01.2014 17:31
Zapowiada się smacznie :)
ssylwiaa 21.01.2014 11:12
jadłam niedawno taką pastę, dla mnie rewelacja ;)
fotoviderek 21.01.2014 09:54
Świetna pasta :)
Katarzyna/kate1980 20.01.2014 21:18
ciekawy pomysł
Mniam 20.01.2014 19:42
Coś dla wielbicieli oliwek, czyli dla mnie :)
Monika10 20.01.2014 19:31
super pomysł
Romanowka 20.01.2014 19:26
Wyraziste w smaku i ładnie się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak