pasta z czarnych oliwek, kaparów i czosnku do chleba lub makaronu

pasta z czarnych oliwek, kaparów i czosnku do chleba lub makaronu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki czarne

    100 gram
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • kapary

    3 łyżki
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki bez pestek i kapary odcedzić z zalewy. Czosnek obrać. Składniki przełożyć do rozdrabniacza, dodać oliwę i sól. Rozdrobnić, odłożyć do przegryzienia.
Doskonała do grzanek. Można dodać natkę pietruszki lub kiełki.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna169Hosz

17.11.2014 11:31
Moja ulubiona pasta:)

Krystyna32

09.03.2014 06:46
apetycznie wyglada

Granita

22.02.2014 08:51
ciekawe urozmaicenie codziennych kanapek np.

Katarzyna59

27.01.2014 08:11
smakowita,

ONY_za_kare

23.01.2014 15:56
ale super pomysł!

Alex_M

22.01.2014 21:54
szybciutko daj mi kromeczkę na spróbowanie :) mam chęć, a jakoś się pasty z oliwek 'boję' ;)

anemon

22.01.2014 12:36
Świetny pomysł na pastę do chleba.

olkaaa

22.01.2014 07:47
zapowiada się smakowicie

Olga_SK

21.01.2014 17:31
Zapowiada się smacznie :)

ssylwiaa

21.01.2014 11:12
jadłam niedawno taką pastę, dla mnie rewelacja ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat