Pasta z czarnych oliwek

Pasta z czarnych oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarne oliwki bez pestek

    250g
  • sok z cytryny

    50ml
  • ząbek czosnku

    1
  • twaróg

    50g
  • bułka tarta

    50g
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Połączyć z oliwkami. Następnie dodać sok z cytryny, twaróg i bułke tartą. Wszystkie składniki delikatnie zmiksować. Pasta powinna być lekko ziarnista. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

karolina1869

08.01.2013 19:38
ciekawe

Kate131

29.11.2012 08:51
ciekawa

traktorek

15.11.2012 18:58
ciekawa

annagebalska

29.10.2012 08:56
pycha

gacopierz23

21.10.2012 12:34
bardzo ciekawe

AURELKA

16.09.2012 22:26
ciekawe jak samkuje

Ela15

16.09.2012 20:44
ciekawy przepis

Iwusia

01.09.2012 23:45
smacznie się zapowiada

pierniczkowo

09.07.2012 10:55
smaczna:)

Elżbieta17

08.07.2012 20:55
muszę wypróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat