pasta z czarnej fasoli o smaku pomidorowym (do chleba lub placków)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czarna

    100 g
  • cebula

    1 średnia
  • suszone pomidory

    4 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sól morska

    1 do smaku
  • pieprz czarny mielony

    1 do smaku
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2
  • jogurt grecki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc, wymienić wodę i ugotować do miękkości (około 1 godzina).
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, dodać czosnek, koncentrat pomidorowy, przyprawy i odcedzoną fasolę. Dodać jogurt, suszone pomidory i rozdrobnić w rozdrabniaczu na pastę. Wstawić w zamkniętym pojemniku na parę godzin do przegryzienia.
Jeść na chlebie lub na plackach czy naleśnikach..
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 11.07.2015 15:50
Coś idealnego na śniadanie i na kolacje. a nawet na przystawke
Alex_M 21.03.2015 08:46
przepyszna! zjadłabym teraz do chlebka ;)
Bernadeta1 15.03.2015 17:27
świetny pomysł na smaczną pastę
kloruś 15.03.2015 16:49
chętnie bym się poczęstowała!
mami93 15.03.2015 15:07
Wygląda smacznie :)
Grazyna0211 15.03.2015 14:54
świetny pomysł
jagoda5913 15.03.2015 13:24
Super pomysł
Edith85 15.03.2015 12:44
bardzo lubię tego typu pasty :)
Janina 15.03.2015 12:31
Sądząc po składnikach, jest pyszna;)
fotoviderek 15.03.2015 12:25
Chętnie bym skosztował :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat