Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z cieciorki, selera i sezamu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka 200 g
seler naciowy 1/2 łodygi
sezam 4 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej z orzechów włoskich 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z cieciorki, selera i sezamu

Seler naciowy myjemy i obieramy (tak jak rabarbar, szparagi) i kroimy drobno. Cieciorkę odsączamy z części zalewy. Warzywa oraz sezam, olej i przyprawy wrzucamy do naczynia i rozdrabniamy aby powstała pasta.Gotowa pasta idealnie nadaję się do kanapek.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.07.2014 20:18
doskonała pasta do pitty
Pola5 06.03.2014 22:26
Pasta jest na pewno smaczna,a przy tym i zdrowa bo z cieciorką.
IwonaDD 20.06.2013 18:43
pyszne połączenie moich ulubionych składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak