Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 3/4 szkl
suszone pomidory 10 szt
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 2 łyżki
woda zimna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

Ciecierzycę namoczyć przez noc. Rano zalać świeżą wodą i gotować do miękkości, ok 1 godzinę.
Przełożyć do wysokiego naczynia (ja wcześniej ciecierzycę obrałam z łusek), dodać suszone pomidory i obrany ząbek czosnku. Następnie wlać oliwę ( ja dałam tą z pomidorów), dodać pieprz świeżo mielony i blendować. W razie potrzeby dolewać powoli wodę (ja dałam 2 łyżki) i miksować na gładką masę.
Podawać np z pieczywem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 17.02.2016 14:04
lubie pasty z ciecierzycy
aisoglam 02.07.2014 09:32
Fajna pasta,. smaczna i zdrowa :)
misia53 01.07.2014 18:52
Bardzo lubię takie pasy, ostatnio też robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak