Pasta z ciecierzycy - do pieczywa

Pasta z ciecierzycy - do pieczywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    3 szt.
  • pomidory suszone

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

400 g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki)
łyżka oleju sezamowego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól i pieprz do smaku


Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Ciecierzyca może być z puszki lub sucha. Waga podana jest już po ugotowaniu.

Ciecierzycę, jajka, 2 pomidory suszone, czosnek, przecier pomidorowy i olej sezamowy zmiksować na gładko. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodać oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Pomidory suszone pokroić w paseczki i wymieszać z pastą. Przechowywać w lodówce.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 03.10.2016 21:32
wygląda bardzo apetycznie
Patrycja33 11.08.2016 10:06
uwielbiam!ciecierzyca jest przepyszna
Stenka 06.09.2015 08:55
warto zrobić
Kejti 23.08.2014 21:19
Bardzo lubię :-)
gacopierz23 12.05.2014 19:39
zdrowa pasta
Renata22 11.04.2014 22:51
przedni pomysł!
Alex_M 11.04.2014 20:35
bardzo mi smakowała :)
Kejti 31.03.2014 13:17
Fajna taka pasta :-)
Alex_M 12.03.2014 10:34
pyszna pasta :)
IwonaDD 11.03.2014 20:33
pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat