Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
pomidor 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
twaróg 50 gram
oliwa 2 łyżki
bazylia świeża 3 listki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy

Szklankę ciecierzycy zalewamy wodą i moczymy całą noc. Potem gotujemy w nowej wodzie ze szczyptą soli aż będzie miękka. Ugotowaną ciecierzycę odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy sparzonego i obranego, pokrojonego w kostkę pomidora. Dokładamy posiekany ząbek czosnku, twaróg, oliwę z oliwek i listki bazylii. Całość dokładnie blendujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 15.07.2015 22:52
Bardzo lubię ciecierzycę, muszę spróbować
Stenka 15.07.2015 17:59
warto zrobić
Czarnula666 14.07.2015 20:57
Musze wypróbować :) ciekawa jestem jak smakuje ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak