Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
suszone pomidory z czosnkiem 1/2 słoika
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę zalać wodą i namoczyć na 12 godzin
Krok 1 - Pasta z ciecierzycy foto
2
Odlać wodę w której moczyła się ciecierzyca, zalać świeżą. Gotować do miękkości około godzinę. Po ugotowaniu zmielić
Krok 2 - Pasta z ciecierzycy foto
3
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Pomidory wyjąć z zalewy i drobno pokroić. Wszystkie składniki zmiksować z przyprawami i 3 łyżkami zalewy z pomidorów
Krok 3 - Pasta z ciecierzycy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 11.01.2015 12:53
Bardzo lubię pastę z ciecierzycy, u mnie najczęściej z dodatkiem rukoli, która nadaje smak i fajny zielony kolor.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak