Pasta z brzuszków łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
  • cebula

    1/2 sztuki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • łosoś wędzony

    30 brzuszki
  • papryka

    1 (pomidorowa ostra)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Prosta pasta z brzuszków łososia- polecam.

Obrać brzuszki ze skóry. Posiekać ugotowane na twardo jaja. Zetrzeć na tarce pół cebuli.Pokroić drobno ostrą papryczkę. Wrzucić wszystkie składniki do rozdrabniacza i zmielić na gładka kremową masę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ponownie zmiksować.
Idealna pasta do smarowania małych koktajlowych kanapeczek.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 29.01.2014 09:22
świetna pasta
Aannkaa82 03.04.2013 21:28
Rewelacja, muszę koniecznie zrobić.
Anna169Hosz 03.02.2013 21:50
Ja też wolę od szyneczki a zwłaszcza tej sklepowej, która często tak napakowana jest " chemią", że smakuje jakby też była z ryby:)
misia53 03.02.2013 16:46
świetna pasta do pieczywa , wolę od najpiękniejszej szyneczki....
pajbek 03.02.2013 10:38
Super pasta :-)
Sylwia26 03.02.2013 09:55
zdrowa i smaczna
Alex_M 03.02.2013 09:26
lubie taka paste!
adelajda 03.02.2013 09:26
często robię podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat