Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z brzuszków łososia

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
cebula 1/2 sztuki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
łosoś wędzony 3 brzuszki
papryka 1 (pomidorowa ostra)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z brzuszków łososia

Prosta pasta z brzuszków łososia- polecam.

Obrać brzuszki ze skóry. Posiekać ugotowane na twardo jaja. Zetrzeć na tarce pół cebuli.Pokroić drobno ostrą papryczkę. Wrzucić wszystkie składniki do rozdrabniacza i zmielić na gładka kremową masę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ponownie zmiksować.
Idealna pasta do smarowania małych koktajlowych kanapeczek.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.01.2014 09:22
świetna pasta
Aannkaa82 03.04.2013 21:28
Rewelacja, muszę koniecznie zrobić.
Anna169Hosz 03.02.2013 21:50
Ja też wolę od szyneczki a zwłaszcza tej sklepowej, która często tak napakowana jest " chemią", że smakuje jakby też była z ryby:)
misia53 03.02.2013 16:46
świetna pasta do pieczywa , wolę od najpiękniejszej szyneczki....
pajbek 03.02.2013 10:38
Super pasta :-)
Sylwia26 03.02.2013 09:55
zdrowa i smaczna
Alex_M 03.02.2013 09:26
lubie taka paste!
adelajda 03.02.2013 09:26
często robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak