Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA z BOBU i KOPERKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 350 gram
koperek 1/3 pęczka
czosnek 2 ząbki
oliwa 1/2 szklanki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Porada

Jeśli pasta jest za gęsta i ciężko się miksuje dolewamy więcej oliwy

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA z BOBU i KOPERKU

Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie około 15 minut. Ugotowany przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek. Do obranego bobu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę i wszystko miksujemy blenderem. Do zmiksowanej pasty dodajemy drobno posiekany koperek i przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Podajemy z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 18.08.2016 09:09
uwielbiam warzywne pasty do kanapek, ta z pewnoscia jest bardzo dobra:-)
Edith85 31.07.2016 12:31
Uwielbiam bób i koperek...razem to musi być raj dla podniebienia
jasiek 27.07.2016 16:07
fajna do bułeczki
KORAL 26.07.2016 14:13
Super pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak