Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z białej fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
skórka z cytryny 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżka
anchois 2 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z białej fasoli


Wszystkie składniki miksujemy na gładko.
Na koniec po gładkiej masy dodaj kilka posiekanych filecików anchois -dlatego nie dodawaj soli, bo zawierają duzo soli.
Dopraw jak lubisz: papryką w proszku, kaparami, marynowanym zielonym pieprzem

Podawaj z ulubionym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 08.05.2016 18:00
chyba można też fasolę samemu ugotować do tej potrawy, unikniemy konserwantów z puszki
benka 05.05.2016 18:17
Ciekawe połączenie smaków :)
Wacław 05.05.2016 13:02
pyszna do bułeczki z masełkiem :-)
Ada-Gaba 05.05.2016 12:11
smaczna pasta
2milutka 05.05.2016 11:59
Ciekawa propozycja :)
Futka 05.05.2016 11:54
Przepyszna i pożywna pasta :)
Alex_M 05.05.2016 11:49
smaczna pasta
KORAL 05.05.2016 11:35
Super jedzonko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak