Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cebula 1 szt
seler naciowy 1/2 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podawać z ciemnym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażana


Bakłażan umyć, wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 20 min. Wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Cebulę obrać , posiekać. Seler naciowy umyć, oczyścić z włókien, pokroić i połączyć z cebulą. Upieczony bakłażan przeciąć na pół, wydrążyć łyżką miąższ i razem z cebulą, selerem zmiksować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 12.08.2016 19:16
Dzięki.)))
Łukasz15 11.08.2016 21:03
Bardzo dobra
bertpvd 11.08.2016 21:01
super szybki przepis
ilka01 11.08.2016 20:53
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak