Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażana

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt.
pomidor 1 szt.
natka pietruszki 1 łyżka
czosnek 1/2 ząbka
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cebula czerwona 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażana

Bakłażana kroimy w plastry i grillujemy na suchej patelni przez około 10 minut, aż się ładnie zrumieni. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki, a następnie kroimy w drobną kosteczkę.
Do blendera wrzucamy bakłażana, czosnek, dodajemy oliwę, sok z cytryny i miksujemy na puree. Do zmiksowanej masy dodajemy natkę pietruszki, cebulkę, pokrojonego pomidora oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową pastę podajemy z pieczywem chrupkim, grzankami lub chlebkiem pita. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.10.2015 20:33
dobre to :)
Patrycja25 25.11.2012 17:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak