Pasta z awokado, zielonej soczewicy i koperku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • soczewica zielona

    1/3 puszki
  • koperek świeży

    1 łyżka (posiekany)
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado obrać, usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, dodać odsączoną soczewicę i rozgnieść wszystko widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodać koperek, sok z cytryny oraz majonez. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 25.05.2018 14:16
jestem miłośnikiem awokado! Bardzo ciekawa jestem jak smakuje taka pasta w połączeniu z soczewicą, którą również uwielbiam. Muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat