Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado, zielonej soczewicy i koperku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt
soczewica zielona 1/3 puszki
koperek świeży 1 łyżka (posiekany)
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado, zielonej soczewicy i koperku

Awokado obrać, usunąć pestkę. Pokroić na kawałki, dodać odsączoną soczewicę i rozgnieść wszystko widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Dodać koperek, sok z cytryny oraz majonez. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 25.05.2018 14:16
jestem miłośnikiem awokado! Bardzo ciekawa jestem jak smakuje taka pasta w połączeniu z soczewicą, którą również uwielbiam. Muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak