Pasta z awokado i fety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • bazylia

    3 listki
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • awokado

  • feta

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado umyć, obrać i pokroić na kawałki, umieścić w naczyniu miksującym blendera, dodać fetę, posiekane ząbki czosnku oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zmiksować na gładką masę i podawać od razu, bądź przechowywac w lodówce w pojemniku próżniowym do czasu podania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna/Dzastus 08.07.2012 09:59
ja tez uwielbiam takie smakołyki, awokado, feta i jeszcze czosnek, cos pysznego
domaskowa 10.06.2012 19:43
Polecam, polecam, zrobić jak najszybciej :)
Rafał10 10.06.2012 18:30
oooo moje smaki MNIAM!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat