Pasta z avocado i musztardy francuskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

    1 duże
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • olej sezamowy

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Avocado wybrać bardzo dojrzałe - przekroić, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ za pomocą łyżki, a następnie skropić świeżym sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem. Dodać sól, pieprz, musztardę oraz odrobinkę oleju sezamowego - wymieszać dokładnie.

Podawać z ulubionym świeżym pieczywem albo z kromkami opieczonymi w tosterze lub na grillu.
Habibi
Olej sezamowy jest tylko przyprawą smakową i nie należy z nim przesadzić! Avocado jest tłustym owocem i nie potrzebuje dodatku oleju w znacznej ilości. Zamiast oleju sezamowego można dodać łyżeczkę uprażonych ziarenek sezamu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 19.09.2014 13:03
ale fajna pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat