Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z avocado i musztardy francuskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

avocado 1 duże
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej sezamowy
sok z cytryny

Porada

Olej sezamowy jest tylko przyprawą smakową i nie należy z nim przesadzić! Avocado jest tłustym owocem i nie potrzebuje dodatku oleju w znacznej ilości. Zamiast oleju sezamowego można dodać łyżeczkę uprażonych ziarenek sezamu.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z avocado i musztardy francuskiej

Avocado wybrać bardzo dojrzałe - przekroić, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ za pomocą łyżki, a następnie skropić świeżym sokiem z cytryny i rozgnieść widelcem. Dodać sól, pieprz, musztardę oraz odrobinkę oleju sezamowego - wymieszać dokładnie.

Podawać z ulubionym świeżym pieczywem albo z kromkami opieczonymi w tosterze lub na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 19.09.2014 13:03
ale fajna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak