Pasta wątróbkowa na piwie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • piwo jasne

    1/2 szkl
  • jajko

    2-3 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju, dopóki się nie zaszkli.
2. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do cebuli. Wątróbkę szybko przesmażamy z każdej strony.
3. Całość podlewamy piwem i dusimy ok. 10-15 minut. Czekamy, aż ostygnie.
4. Jajka gotujemy na twardo.
5. Wątróbkę z cebulą, jajka(pokrojone w kostkę), natkę pietruszki i masło miksujemy na gładką masę.
6. Doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 02.12.2013 13:05
ciekawe zestawienie smaków :D no i znowu to piwo :D
migotka28 23.11.2013 16:51
wygląda smakowicie muszę wypróbowac
Rafał10 06.11.2013 09:19
uwielbiam paty z wątróbki :)
marzencia2007 01.10.2013 12:00
rewelacja ;)
smerfetka79 30.09.2013 22:14
ciekawe jak smakuje:) Wątróbkę lubię ale w takiej postaci jeszcze nie jadłam.
Stenka 19.09.2013 17:12
Ciekawy przepis
mela25 17.09.2013 12:59
ciekawy przepis
goofy9 10.09.2013 23:55
ciekawy przepis
Dorota37 10.09.2013 16:39
jakie to dobre
caralajna 10.09.2013 07:51
ciekawa pasta, brzmi smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat