Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowa z wędzonym dorszem i pomidorami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 200 g
filet z dorsza wędzonego 200 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kwaśna śmietana
masło miękkie 1 łyżka
sól i pieprz
Kminek mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowa z wędzonym dorszem i pomidorami

Ser twarogowy pokruszyć do głębokiego talerza, dodać nieco miękkiego masła i śmietany, posolić, popieprzyć i rozgnieść. Wędzonego dorsza obrać od ości i dodać do twarogu. Rozcierać widelcem dodając nieco koncentratu pomidorowego do smaku.

Jeśli pasta jest zbyt zwarta można dodać więcej śmietany albo kapnąć łyżkę mleka. Doprawić solą, pieprzem, mielonym kminkiem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym.

Gotową pastę przełożyć do miseczki i podawać z dodatkiem ulubionego pieczywa lub od razu smarować kromeczki..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.04.2017 18:37
moje smaki do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak