Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowa z pieczonym burakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 gram
buraki czerwone 2-3 sztuki
chrzan tarty 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Porada

Pasta nadaje się na kanapki lub na krakersy jako przystawka.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowa z pieczonym burakiem

Buraki dokładnie wyszorować.Umieścić w naczyniu do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Piec od 40 do 60 minut w zależności od wielkości.Obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.Twaróg wymieszać z chrzanem i startymi burakami,dosolić do smaku i dodać świeżo mielonego pieprzu.Odstawić na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.04.2017 19:53
oryginalna pasta
paniusiaewa 14.02.2017 16:13
Lubię buraki, ale czegoś takiego jeszcze nie jadłam. Gratuluje pomysłu.
Ada-Gaba 14.01.2017 13:01
fajne połączenie smaków
IKrakowianka 12.01.2017 23:26
świetny pomysł na pastę
Renata9 12.01.2017 22:40
Pyszne śniadanko
Bernadeta1 12.01.2017 17:22
ciekawa propozycja na inną pastę
Babeczka35 12.01.2017 15:36
Smaczna pasta.
jagoda5913 12.01.2017 14:26
ciekawe połączenia składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak