Pasta twarogowa do chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1/2 kg
  • chrzan tarty

    10 dag(może być ze słoiczka)
  • marchewka

    10 dag
  • seler

    10 dag
  • sól do smaku

  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Marchewkę, selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać zmielony ser, przyprawić do smaku, wymieszać z olejem i chrzanem według uznania, ale tak aby pasta nie była za rzadka, podawać na pieczywie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 30.09.2017 08:33
Mniam, z chrzanem musi być pyszna. ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat