Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta tuńczykowa z suszonymi pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 160 g
suszone pomidory 4-5 sztuk
ketchup 1 łyżka
ząbek czosnku 1/2-1 sztuka
wiśniówka 3 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta tuńczykowa z suszonymi pomidorami

Tuńczyka i pomidorki osączamy z zalewy.
Suszone pomidory lekko siekamy , dodajemy do nich ketchup , przeciśnięty czosnek, sól. pieprz , chili, oliwę i wiśniówkę.
Całość delikatnie blendujemy lub ucieramy z makutrze.
Na koniec podajemy tyńczyka lekko mieszamy , zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki , najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 18.05.2016 13:40
pysznapasta na kanapki
Madzai 18.05.2016 12:27
Ale pyszne
2milutka 18.05.2016 12:19
musi być smaczna
Futka 18.05.2016 11:11
Świetna i pożywna pasta :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak