Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta szynkowo-jajeczna.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 20 dag
jajko 4 szt
majonez 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta szynkowo-jajeczna.

Nieskomplikowana i błyskawiczna pasta na śniadanie czy kolację powstaje w mgnieniu oka. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy. W międzyczasie szynkę kroimy w grubą kostkę i rozdrabniamy np. w rozdrabniaczu uniwersalnym czy za pomocą blendera.Podobnie robimy z zimnymi jajkami.Mieszamy dokładnie z majonezem i ew. solimy do smaku.Ja nie soliłam,bo szynka i majonez były dość słone. Smarujemy bułeczkę czy chlebek i możemy nałożyć na wierzch dowolne warzywa czy zioła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 12.04.2013 09:45
idealna na śniadanie
adelajda 11.04.2013 16:53
lubię wszystkie pasty
meg1984 11.04.2013 16:10
takiej nie jadałm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak