Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śledziowo-jajeczna

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 jajka
cebula 1 szt
sól
pieprz
sok z cytryny
filety śledziowe 1 w oleju

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śledziowo-jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 1 - Pasta śledziowo-jajeczna foto
2
Filet wraz z częścią oleju przekładamy do miski. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, także przekładamy do miski. Dodajemy jajka. Całość starannie łączymy za pomocą widelca.
Krok 2 - Pasta śledziowo-jajeczna foto
3
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Krok 3 - Pasta śledziowo-jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 01.08.2013 10:20
bardzo smaczna
EmciaPichci 31.07.2013 09:50
ciekawy przepis!
adelajda 21.07.2013 16:59
lubię pasty :)
smakowita 20.06.2013 11:00
muszę kiedyś taką przyrządzić
RenataZ-et 17.01.2013 20:41
Polecam ten przepis na pastę, bo sama bardzo często robię podobną i jest przepyszna do pieczywa!
kate.500 15.01.2013 08:05
pyszna
olkaaa 15.01.2013 07:49
jeszcze takiej nie próbowałam
Sroczka 14.01.2013 23:11
I do tego kromka chleba... pycha.
gosia56 14.01.2013 12:17
robię podobną pycha
sara1 14.01.2013 11:22
łatwa,prosta i smaczna,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak