Pasta śledziowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet ze śledzia

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    5 dag
  • pieprz biały Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jaja na twardo

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie i cebulę zmielić. Rozetrzeć dokładnie z posiekanym jajkiem i masłem, doprawić białym pieprzem. Pasta doskonała do smarowania pieczywa, zwłaszcza ciemnego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 01.11.2013 13:14
rozumiem, że śledziki solone...
artur7 29.08.2011 09:28
smaczne
jasiek 28.03.2011 11:45
może być fajne na kanapeczke
1j1o1l1a1 03.03.2011 23:16
nie robiłam ale pewnie smakowałaby mi :)
AgaS10 17.02.2011 09:07
robimy pasty śledziowe:)
berys18 15.02.2011 09:13
śledziowej pasty jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie wypróbować
szajba2 05.01.2011 15:33
lubię pastę
rakow2 02.10.2010 10:10
też lubię pastę rybną na kanapki
Barbara55 15.08.2010 12:36
robię taką pastę ale z innymi rybami
halina17 08.06.2010 22:01
Lubię śledzie więc pasta dobra na kanapki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat