Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta serowo-pomidorowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 250 gram
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
majonez 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pomidor 1 sztuka
szczypiorek 0,5 pęczka
sól i pieprz

Porada

Smaczna i sycąca pasta do pieczywa na śniadanie lub kolację, pastę również możemy zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta serowo-pomidorowa

Do miski przekładamy ser biały, dodajemy śmietanę, majonez, koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy na gładką masę. Jajka kroimy w drobna kostkę, pomidora sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy skórę, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek myjemy, drobno siekamy, wszystko dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę podajemy z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.01.2017 10:50
na pewno pyszna pasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak